OPn pääliiketoiminta-alueet

OPlla on kolme pääliiketoiminta-aluetta, jotka ovat pankkitoiminta, vahinkovakuutus ja varallisuudenhoito. Tarjoamme asiakkaillemme maan kattavimman ja monipuolisimman pankki-, sijoitus- ja vakuutuspalvelujen kokonaisuuden sekä parhaat keskittämisedut.

Pankkitoiminta on OPn liiketoimintasegmenteistä suurin, ja OP on johtava asunto- ja yritysrahoittaja Suomessa. Henkilöasiakkaille OPn pankkitoiminnan palvelut ja tuotteet kattavat päivittäiset pankkiasiat ja maksamisen palvelut, lainat, säästöt ja sijoitukset. Yritysasiakkaille tarjoamme pankkipalvelut, rahoituksen, maksuliike- ja kassanhallintapalvelut, sijoittamispalvelut ja yritystoiminnan kehittämiseen liittyvät asiantuntijapalvelut.

OP on myös Suomen johtava vahinkovakuuttaja. Tarjoamme henkilö- sekä yritys- ja yhteisöasiakkaillemme monipuolisen ja kattavan vakuutusturvan. Uudenlaisten palvelukonseptien, digitaalisten ratkaisujen, laadukkaan yhteistyökumppaniverkoston sekä prosessitehokkuuden avulla kehitämme jatkuvasti korvauspalvelumme asiakaskokemusta ja luomme samalla kilpailuetua. Vahinkovakuutustoiminnan muodostavat OP Vakuutus, A-Vakuutus sekä Eurooppalainen.

OPn varallisuudenhoidolla on Suomen kattavin säästämisen ja sijoittamisen palveluverkosto. Tarjoamme asiakaslähtöisesti parhaat varallisuudenhoidon digitaaliset palvelut säästämis- ja sijoittamistarpeisiin sekä ainutlaatuisen Private Banking -kokemuksen. Tarjoamme monipuoliset palvelut ja tuotteet sijoitussidonnaisessa vakuuttamisessa, rahastoissa sekä sopimuspohjaisessa täyden valtakirjan omaisuudenhoidossa ja sijoituskonsultoinnissa.

Kohti asiakaskeskeisiä palvelukokonaisuuksia

Strategiamme mukaisesti tavoitteenamme on muuttua puhtaasta finanssitoimijasta digitaalisen ajan monialaiseksi palveluyritykseksi. Asiakkaiden kasvavat odotukset ja asiakaskäyttäytymisen muutos kannustavat meitä luomaan toimialarajat ylittäviä kokonaisratkaisuja. Siirrämme liiketoiminnan kehittämisen painopistettä asteittain yksittäisistä tuotteista kohti asiakaskeskeisiä palvelukokonaisuuksia, joista tähän mennessä on määritelty neljä: Asuminen, Liikkuminen, Terveys ja hyvinvointi sekä Talouden hallinta. Pisimmälle täysin uusien avauksien osalta näistä palvelukokonaisuuksista ovat edenneet Terveys ja hyvinvointi sekä Liikkuminen.

Ensimmäinen askel laajentumisessa terveys- ja hyvinvointipalveluihin otettiin jo vuonna 2013, kun ensimmäinen Pohjola Sairaala avasi ovensa Helsingissä. Nyt toiminnassa ovat lisäksi sairaalat Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Sairaalaverkosto valmistuu toukokuussa 2018 avautuvan Turun Pohjola Sairaalan myötä. Kaikki Pohjola Sairaalat tarjoavat kattavasti perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon palvelut, tutkimukset, leikkauspalvelut sekä kuntoutuksen. Erikoisalojen tarjontaa on vähitellen kasvatettu, ja seuraavassa vaiheessa käynnistyvät maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston perustaminen sekä työterveysliiketoiminnan kasvattaminen.

Vuonna 2016 lanseerattu OPn ensimmäinen liikkumisen palvelu OP Kulku tarjoaa sähköautoilua palveluna. Vuonna 2017 toimme markkinoille myös minuuttiveloituksella toimivat DriveNow-yhteiskäyttöautot Helsinkiin sekä valtakunnallisesti tarjolla olevan OP Kausiauton, josta auton saa käyttöönsä kuukaudeksi tai sitä pidemmäksi ajaksi. Kerroimme myös rakentavamme Suomeen lähes sata uutta sähköautojen latauspistettä yhteistyössä Fortumin kanssa. Kehitämme edelleen aktiivisesti liikkumisen palveluita ja pyrimme tuomaan markkinoille avauksia, jotka uudistavat koko liikkumisen kenttää Suomessa.