Yritysasiakkaiden toimintaedellytyksiä tukemassa

OP tarjoaa yritysasiakkaille monipuoliset pankki-, vakuutus- ja varallisuudenhoitopalvelut sekä terveys- ja hyvinvointipalvelut. Palvelut kattavat muun muassa rahoituksen, maksuliike- ja kassanhallintapalvelut, sijoittamispalvelut, yritystoiminnan kehittämiseen liittyvät asiantuntijapalvelut, riskienhallinnan, henkilöstön hyvinvoinnin ja kansainvälistymisen. Asiakassuhteissa tavoitellaan pitkäjänteisyyttä ja monipuolisia kokonaisasiakkuuksia, ja ratkaisut räätälöidään asiakkaiden tarpeisiin sopiviksi.

Yrityksen perustamiseen ja kasvun eri vaiheisiin liittyy monia erilaisia valintoja ja vaihtoehtoja. OP tukee yritystoimintaa sen kaikissa eri kehitysvaiheessa. Vuonna 2017 OP käynnisti aloitteleville yrittäjille suunnatun OP Kevytyrittäjä -palvelun pilotoinnin. Palvelun tarkoitus on helpottaa yrittäjäksi ryhtymistä.

Kansainvälisen toiminnan tukena laaja kumppaniverkosto ja Baltiassa omat konttorit

OP tukee yritysten liiketoimintaa Suomessa ja ulkomailla kattavien ulkomaanpalveluiden ja luotettavan kumppaniverkoston avulla.

Yritysten kumppanina haluamme omalla toiminnallamme edistää kotimaisen yritystoiminnan menestystä ja kansainvälistymistä. Kansainväliseen palvelukykyyn panostetaan muun muassa solmimalla harkittuja kansainvälisiä kumppanuuksia asiakaskunnan tarpeisiin pohjautuen. Vuoden 2017 lopussa avasimme edustuston Shanghaihin, Kiinaan, tukemaan suomalaisyritysten kasvua ja kansainvälistymistä Aasian markkinoille.

OP Ryhmällä on omia konttoreita myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Baltian pankkitoiminta tarjoaa kattavat pankkipalvelut yritysasiakkaille. OP kertoi joulukuussa 2017, että se myy Baltiassa toimivan vakuutusyhtiönsä Seesam Insurance AS:n (Seesam) koko osakekannan Latvian ja Liettuan sivuliikkeineen Vienna Insurance Groupille (VIG). Seesam on perustettu vuonna 1991 ja se tuli osaksi OP Ryhmää vuonna 2006. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää viranomaisten hyväksynnän.

Omien konttoreiden ohella kansainvälisiä palveluita rakennetaan yhdessä globaalin kumppaniverkoston kanssa. OP tekee yhteistyötä sellaisten ulkomaisten pankkien kanssa, joilla on vahva jalansija omilla markkinoillaan, paras asiantuntemus paikallisesta yritys- ja pankkitoiminnasta sekä parhaat mahdollisuudet tarjota kyseisille markkinoille sopivia palveluratkaisuja yritysasiakkaiden käyttöön. Yhteistyömuodot vaihtelevat maksujen välityksestä aina strategisiin kumppanuuksiin. Vahinkovakuutuspalveluissa OPlla on yhteistyökumppanina RSA, yksi maailman johtavista vahinkovakuuttajista, joka toimii verkostonsa kautta yli sadassa maassa.